Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Στο μέγεθος της δημοτικής αρχής ο νέος δήμος

Όπως σας είχαμε εγκαίρως ενημερώσει η Αλίαρτος θα παρέμενε έδρα δήμου. Δυστυχώς όμως η ανικανότητα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής δεν μας άφησε να πανηγυρίσουμε και να χαρούμε με την ανακοίνωση των νέων δήμων και την έδρα του δήμου Αλιάρτου δεδομένου ότι ο δήμος μας συνενώνεται μόνο με τον δήμο Θεσπιών.

Δεν κατάφεραν να πετύχουν και συνένωση με τον δήμο Θίσβης. Έπεσαν έξω και στις προβλέψεις τους που έλεγαν για συνένωση με το Ακραίφνιο. Η Αλίαρτος τώρα χάρη στην ανυπαρξία της δημοτικής αρχής καλείται να διαχειριστεί την μιζέρια της με ένα μικρό γειτονικό δήμο. Μια ματιά στον χάρτη είναι αρκετή να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα.

Και αντί μετά από αυτές τις εξελίξεις να αναλάβουν ως πολιτικοί άνδρες τις ευθύνες τους πανηγυρίζουν. Πανηγυρίζουν για το αβέβαιο μέλλον του τόπου και των παιδιών μας δίχως ίχνος ντροπής. Μόνο και μόνο επειδή σε ένα μικρό ΟΤΑ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και πάλι πιο εύκολα το δήμο. Θα τους το επιτρέψουμε; Θα το επιτρέψουν οι νέοι άνθρωποι που έχουν όραμα για το νέο αυτό δήμο που δημιουργείται; Θα επιτρέψουν να επιπλεύσουν και πάλι οι επαγγελματίες της πολιτικής;

Υ.Γ. Χρόνος για αλλαγή του χάρτη, για ένα μεγαλύτερο και βιώσιμο δήμο υπάρχει ακόμα…


1 σχόλιο:

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin