Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Επιστολή Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αλιάρτου σε Ξυνίδη: Έδρα η Αλίαρτος

Το βάρος που δεν μπόρεσε να σηκώσει ο δήμαρχος Αλέκος Βίτσης και η δημοτική αρχή της Αλιάρτου το σήκωσε τελικά την ύστατη στιγμή η Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η οποία με επιστολή προς τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σωκράτη Ξυνίδη ζητά να παραμείνει η Αλίαρτος έδρα ενός νέου διευρυμένου δήμου.  Παράλληλα η Τ.Ο. και ο Γραμματέας Γ. Τρυπογιώργος απαντά στις «προκλήσεις» της Λιβαδειάς και της Θήβας αφού ούτε αυτό μπόρεσε ή δεν βρήκε χρόνο να κάνει ο δήμαρχος επίσημα και με τόλμη. Ίσως περίμενε από άλλους…


Τ.Ο ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
06/04/2010


ΠΡΟΣ
κ. ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ
Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Θέμα: «Καλλικράτης» και Κοινωνία των Πολιτών

Σύντροφε Γραμματέα, αποτελεί κοινή συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών ότι είναι , όσο ποτέ άλλοτε, επιτακτική η ριζική, δομική αλλαγή του τρόπου με τον οποίον λειτουργεί το κράτος, η διοίκηση και η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.

Κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και θεμέλιο της λαϊκής ετυμηγορίας της 4ης Οκτωβρίου 2009, είναι η ανάληψη ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών για ένα κράτος που σέβεται, στηρίζει και προστατεύει τον πολίτη, ένα κράτος που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Θεμελιώδη επιλογή συνιστά η αναβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας της αυτοδιοίκησης τόσο με τον εμπλουτισμό των συμμετοχικών διαδικασιών, όπως η διαβούλευση, όσο και με την βελτίωση της αντιπροσωπευτικότητας. Η θεμελιώδης αυτή αρχή της αντιπροσωπευτικότητας τείνει να καταπατηθεί στο νομό Βοιωτίας. Η αλαζονική , ηγεμονική συμπεριφορά των αιρετών και άλλων παραγόντων των δύο πόλεων, Λιβαδειάς και Θηβών, προκαλεί, βάναυσα, το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών της Αλιάρτου.

Η πόλη της Αλιάρτου με πληθυσμό περί τις δέκα χιλιάδες κατοίκους, με Κέντρο Υγείας, τράπεζες, υποκατάστημα ΙΚΑ, Υποθηκοφυλακείο, Ειρηνοδικείο, μια πόλη δυναμική με δυνατότητα ανάπτυξης μπορεί να είναι η έδρα ενός κεντρικού δήμου της Βοιωτίας, στην ενότητα του οποίου είναι οι δήμοι: Ακραιφνίας, Βαγίων, Αλιάρτου, Θεσπιέων και Θίσβης. Υπάρχουν αποφάσεις των τοπικών οργανώσεων, των τοπικών συμβουλίων των υπό συνένωση δήμων σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, υπάρχουν αποφάσεις της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και της ΤΕΔΚ Βοιωτίας

Σύντροφε Γραμματέα, πιστεύω ακράδαντα ότι η χωροθέτηση ενός νέου δήμου, αποτελούμενη από τους δήμους Ακραιφνίας, Βαγίων, Αλιάρτου, Θεσπιέων, Θίσβης, εναρμονίζεται, απόλυτα, με το πνεύμα του «Καλλικράτη» γιατί εκπληρώνονται δύο βασικές αρχές:

• Η βελτίωση της αντιπροσωπευτικότητας

• Η δημιουργία ισχυρής διοικητικής ενότητας

Σύντροφε Γραμματέα, πιστός στις αρχές του ΠΑΣΟΚ και στην προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, είμαι σίγουρος ότι, με την θεσμική σου ιδιότητα και με το ήθος σου, θα εργασθείς προς την κατεύθυνση της χωροθέτησης του νέου δήμου Αλιάρτου ως Κεντρικού Δήμου της Βοιωτίας. Γιατί ο «Καλλικράτης» είναι μεταρρύθμιση αλλαγής και προόδου, στα πλαίσια ενός Κράτους Δικαίου, και όχι θρυαλλίδα κοινωνικών εντάσεων.

Με εκτίμηση
και συντροφικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Τρυπογιώργος

2 σχόλια:

  1. εντάξει ο γραμματέας αντέδρασε.Σε τι ακριβώς;στην αναλγησία του κομματός του που έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις και επιθυμίες της βάσης του.Και τι σημαίνει η αντίδραση;ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας ξεχρέωσε και συνεχίζει να στηρίζει;γιατί αν συμβαίνει αυτό για δούλεμα μου μοιάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. admin
    Μπορείτε να μας πειτε συγκεκριμένα ποιές ήταν οι προκλήσεις και απο ποιούς φορείς εκ μέρους λιβαδειάς και θήβας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin