Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

«Κλείδωσε» η Αλίαρτος

Όπως ΜΟΝΟ εμείς σας είχαμε ενημερώσει η Αλίαρτος «κλείδωσε». Θα αποτελέσει έδρα νέου δήμου όπως φαίνεται και από τον χάρτη που δημοσίευσε η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής. Ο συγκεκριμένος χάρτης για την Βοιωτία προβλέπει τέσσερις δήμους: Λιβαδειάς, Θήβας, Αλιάρτου και Ορχομενού.
Η Αλίαρτος είναι μαζί με Θεσπιές, Βάγια, και Θίσβη.
Όπως μου είπε άνθρωπος που γνωρίζει «πρόσωπα και πράγματα» ακόμα και αν πάμε στο σενάριο που θέλει 6 δήμους δηλαδή συν Δίστομο και Σχηματάρι και πάλι η Αλίαρτος θα αποτελέσει διευρυμένο δήμο.
Ωστόσο τίποτα δεν έχει εξασφαλιστεί δεδομένου ότι το υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει η παρουσίαση δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο αλλά κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Τρίτη. Και μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν.
Γι΄ αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις των επόμενων ημερών και καλό θα είναι όσοι παρέμειναν απλοί θεατές στις εξελίξεις όπως η δημοτική αρχή να συνεχίσουν έτσι να αδρανούν διότι αν τώρα τους έρθει η «όρεξη» να κινηθούν εγκυμονεί ο κίνδυνος να αλλάξει κάτι σε βάρος του δήμου.
Είτε η έδρα είτε κάποιος άλλος δήμος να αποκοπεί και να προστεθεί αλλού, ήδη ο χάρτης που δημοσιεύτηκε το Ακραίφνιο το έχει στον Ορχομενό (τόσο ήξεραν αυτοί που διαβεβαίωναν ότι θα είναι στην Αλίαρτο) .
Όσοι κατέχουν το «άθλημα» κατάλαβαν σε τι αναφέρομαι…

7 σχόλια:

  1. Κατάλαβα ότι ο (η) Αλίαρτος δεν θα είναι έδρα Δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή κύριε διαχειριστά μου, πιστεύεις πως το Σχηματάρι η πλουσιότερη περιοχή της Βοιωτίας και από τις πιο πλούσιες της Ελλάδας δε θα είναι έδρα δήμου; Σύμφωνα δε με το ρεπορταζ και τις πληροφορίες σου, που ξαναεύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιηθεί, η πληθυσμιακή σύσταση των 4 δήμων θα είναι η εξής: Δήμος Λιβαδειάς (42.466) Δήμος Αλιάρτου (20.989)-Δήμος Θήβας (51.150) με διαφορά ο ισχυρότερος οικονομικά και πληθυσμιακά της Βοιωτίας. Δήμος Ορχομενού (16.180).
    Επίσης θέλω να αναφέρω πως χάρτες δημοσίευσε και η Απογευματινή της Κυριακής και αναφέρει αν δεν απατώμαι τελείως διαφορετικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τύχη του Σχηματαρίου κρίνεται μαζί με την τύχη των Οινοφύτων. Έτσι λοιπόν με την βοήθεια του... Κυρίου στον οποίο υπάρχει «πρόσβαση» είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί δήμος στην περιοχή. Όσο για το όνομά του και την έδρα του και πάλι ο Ύψιστος ίσως βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μας τρελλανει ο Τσιφης που , βεβαιως αναγκαζεται να τρεχει πισω απο το αλλοπαρμενο Κλογηρου. Εξηγουμαστε: Την ιδια μερα που δημοσιευοταν το ρεπορταζ που βολευει τους Τσιφη - Καλογηρου, σε αλλη μεγαλη εφημεριδα - τον ''Ελευθερο Τυπο της Κυριακης'' - δημοσιευοταν αλλο ρεπορταζ - πολυ εγκυρου επισης δημοσιογραφου - που ανεφερε οτι στην Βοιωτια θα ειναι πεντε (5) Δημοι, με 5ο αυτον της Δυτικης Βοιωτιας ( και με εδρα το Διστομο). Το ρεπορταζ αυτο μαλιστα ειναι πιο κοντα στις προτασεις των βουλευτων και της ΤΕΔΚΝ Βοιωτιας που κανουν λογο για 6 Δημους. Γιατι το γραφουμε, θα ρωτησετε.
    Η απαντηση ειναι απλη. Για να καταλαβουμε ολοι ποσο πολιτικα λαθος ειναι ο κ. Τσιφης που ''οχυρωνεται''πισω απο ενα ρεπορταζ, πιθανως λανθασμενο, πιθανως σωστο... Δηλαδη ο Δημαρχος Λειβαδιας, ενω ξερει οτι τα δημοσιευματα ειναι δυο(τον ειδαμε νατα διαβαζει) παιρνει υποψη του το ενα για να χαιδεψει, ως κουτοπονηρος, τα αυτια των αφελων... Το σωστο θα ειναι να δουμε τις κατανομες με βαση τα αναπτυξιακα κριτηρια, την γεωγραφια και το κοινο καλο και οχι τα πεισματα καποιων για να εχουν ρολο. Αυτα - και ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Καλυνυχτα και ονειρα γλυκα, κυριε Τσιφη - θυμα του κ. Καλογηρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ''.ΨΑΞΤΕ ΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟ ΚΑΙ - ΚΥΡΙΩΣ - ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ (Δυτικη Βοιωτια).Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έκανε ο κ. Βίτσης, μια επιστολή έβγαλε, δεν έκανε ότι ο Στέλιος ο Καλογήρου, είπε μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης με αφορμή τις πιέσεις που υπάρχουν από τη Λιβαδειά που διεκδικεί ένα μεγάλο δήμο με συνένωση με την περιοχή του Διστόμου, της Αντίκυρας και της Αράχωβας. Έτσι για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για όσα γράφει το aliartosnet για την στάση της δημοτικής αρχής της πόλης μας. Δεν έκανε λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι ο Αλίαρτος να είναι έδρα ενός ισχυρού και βιώσιμου Καλλικράτειου Δήμου, και οι δήμοι να μην είναι περισσότεροι από 4.Το πρώτο που πρέπει να δει ο Ραγκούσης είναι η βιωσιμότητα των δήμων και να αφήσουν κατά μέρος τις καρέκλες και τα χατίρια , μιας και ο Καλλικράτης γίνεται για τα επόμενα 30-40 χρόνια, διαφορετικά σε 5-10 χρόνια θα έχουμε Καλλικράτη ΝΟ 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin