Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Οι μάσκες έπεσαν

Τελικά ο πόλεμος που απ΄ ότι φαίνεται δέχεται η πόλη μας είναι ολόπλευρος.


Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Σιδέρης όπως είδα στους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και διάβασα (http://www.diavima.gr/  και http://www.orchomenos-press.blogspot.com/  ) απάντησε στον αντιδήμαρχο Λιβαδειάς Στέλιο Καλογήρου λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ μέρος σε επαφές για να δοθούν η Αλίαρτος και ο Ορχομενός στη Λιβαδειά με αντάλλαγμα η Λιβαδειά να μη ζητήσει συνένωση με την περιοχή του Διστόμου. Όσο για τα άλλα στελέχη είπε ότι… φαντάζεται πως δεν έχουν κάνει τέτοιες επαφές, δηλαδή για να το πούμε απλά όπως ΔΕΝ το είπαν τα μέσα ενημέρωσης που ωραιοποιούν τις καταστάσεις (ακόμα και άτομα από την πόλη μας) ΔΕΝ ήταν σίγουρος. Παράλληλα πρότεινε 6 δήμους μεταξύ των οποίων ένας διευρυμένος δήμος με το Δίστομο, την Αντίκυρα, την Αράχωβα και την Δαύλεια. Μέχρι εδώ μπορεί να πει κάποιος «δε βαριέσαι…».

ΟΜΩΣ στη συνέχεια είδε τη δημοσιότητα ανακοίνωση του δήμου Διστόμου που όχι μόνο μίλαγε για έδρα ενός δήμου με τις περιοχές που ανέφερε ο Σιδέρης αλλά και για το Κυριάκι. Και πάλι λες «δε βαριέσαι…». Στη συνέχεια όμως το Δίστομο και ο δήμαρχος ο Θανάσης Πανουργιάς πρότεινε για τη Βοιωτία 5 δήμους χωρίς να πει ποιους. Σύμφωνα όμως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εννοούσε Δίστομο, Λιβαδειά, Θήβα, Σχηματάρι και… ο πέμπτος; Τι έκανε λοιπόν ο κ. Πανουργιάς; Πέταξε το μπαλάκι σε Αλίαρτο και Ορχομενό. Λες και μασάμε κουτόχορτο. Όχι, οι ηγεμονικές αξιώσεις του Διστόμου δεν μας ενδιαφέρουν, ας τις κρατήσουν για τον εαυτό τους και ας ρωτήσουν την Αντίκυρα, την Αράχωβα και το Κυριάκι αν θέλουν να πάνε στο Δίστομο και μετά τα συζητάμε. Δεν μπορεί το Δίστομο να προκαλεί ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε όλο το νομό μόνο και μόνο για να παραμείνει δήμος.

Και για να έρθουμε στα δικά μας. Έφτασε η στιγμή που όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η δημοτική αρχή (που πρέπει επιτέλους να σηκώσει το ανάστημα – αν έχει), οι κάτοικοι του δήμου, οι κάτοικοι των όμορων δήμων που έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνενωθούν με την Αλίαρτο και φυσικά οι βουλευτές και τα όργανα του ΠΑΣΟΚ στο νομό.

Το παραμύθι άλλα να λέμε μπροστά και άλλα πίσω να παζαρεύουμε ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Οι μάσκες έπεσαν και όποιος είναι… καθαρός πρέπει άμεσα να πάρει θέση. Σε διαφορετική περίπτωση όπως λέει και ο σοφός λαός "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"

7 σχόλια:

  1. Το γεγονός ότι ο κ Σιδέρης τάσσεται υπέρ των έξη δήμων δεν αποτελεί είδηση. Το έχουμε ξανακούσει αυτό. Εκείνο που αποτελεί είδηση είναι να μας πει πως χωρίζει τους 20 δήμους στα 6. Διαφορετικά μας δουλεύει.
    Και ένα εύλογο ερώτημα. Από πού προκύπτει ότι ο κ Σιδέρης το όνομα του οποίου επικαλείσθαι είναι το κατάλληλο πρόσωπο και έχει ιδιαίτερες τεχνολογικές γνώσεις για να κάνει την συγκεκριμένη πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς άπαντες δημοσιογράφους . . . . . ολόκληρο θέμα έγινε για της γερμανικές αποζημιώσεις .Ούτε ένας δεν βρέθηκε να αναφέρει το όνομα του ΣΤΑΜΟΥΛΗ πρώην νομάρχη Βοιωτίας? Ο άνθρωπος έδωσε τεράστιο δικαστικό αγώνα για της αποζημιώσεις. Η δικαστική του τακτική αποτελεί μελέτη στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια.. Τον ξεχάσαμε κιόλας?

    Υ.Γ Γράφω για Σταμουλη και όχι για Καλλικράτη πιστεύω να μην το κόψεις που αλλού να το έγραφα αλώστε στο χιονισμένο τοπίο? (ας γράφουμε και κάτι άλλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα και για τους δημοσιογράφους (όλοι ξέρουμε πως «παίζουν») αλλά και για τον Σταμούλη. Αυτός ξεκίνησε τον δικαστικό αγώνα και εκείνος ήταν που εργάστηκε ώστε να δικαιωθεί το Δίστομο το οποίο όμως σήμερα διεκδικεί την έδρα διευρυμένου δήμου. Σεβαστή η ιστορία της μαρτυρική πόλης του Διστόμου ωστόσο άλλο αυτό και άλλο η δημιουργία ενός διευρυμένου δήμου που μπορεί να δώσει αναπτυξιακές προοπτικές σε μια περιοχή. Και φυσικά σε καμία περίπτωση το Δίστομο δεν είναι εκείνο που θα καθορίσει τις συνενώσεις στη Βοιωτία, όσο και αν το θέλουν ορισμένοι. Εκτός και αν το ΠΑΣΟΚ δεχθεί τις «υποδείξεις» του κ. Πανουργιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε διαχειριστή συμφωνώ μαζί σου για το μαρτυρικό Δίστομο, μπορεί επίσης να έχει και κάποια ειδική μεταχείριση από την πολιτεία, ίσως η πολιτεία να δώσει στη Βοιωτία ένα δήμο παραπάνω. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούν οι απανταχού πασόκοι Διστομίτες να καθορίζουν το χωροταξικό του νομού και μάλιστα ιδιοτελώς. Αυτό όμως που με πληγώνει αφάνταστα σαν πολίτη της Αλιάρτου είναι η αδράνεια της δικιάς μας δημοτικής αρχής, η οποία δεν διεκδικεί στο προσκήνιο , παρά περιμένει ότι της δώσουν στο παρασκήνιο. Δεν γίνεται ρε παιδιά η Αλίαρτος με τεράστια δυναμική, γεωγραφική , πληθυσμιακή, αναπτυξιακή, αγροτική να αντιμετωπίζεται σαν φτωχός συγγενής. Ο Αλίαρτος μόνο αν γίνουν 2-3 δήμοι δε μπορεί να ελπίζει, σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο πρέπει να είναι το φαβορί, επειδή υπερτερεί και του Διστόμου και του Ορχομενού. Επειδή δε αναφέρουν και κάποιες βιομηχανίες, κάποιοι εν δυνάμει δήμοι , στην πόλη μας βρίσκεται και η μεγαλύτερη βιομηχανία τοματοπολτού στην Ελλάδα που ζουν αγρότες από τη Λάρισα μέχρι τη Θήβα, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι από την Αλίαρτο αλλά και ολόκληρη τη Βοιωτία δουλεύουν μόνιμα ή περιστασιακά. Στην πόλη μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης γίνονται παμβιωτικά συνέδρια και ημερίδες, αγροτών, κτηνοτρόφων, εκπαιδευτικών, αθλητικοί αγώνες κ.λ.π Επίσης γύρω μας έχουμε αρκετούς δήμους που θα μπορούσαν κάτω από προϋποθέσεις να συμπορευτούμε σε ένα πολύ μεγάλο δήμο. Θα μπορούσε να γίνει για παράδειγμα ένας μεγάλος δήμος Θεσπιών, με το ιστορικό του όνομα, με έδρα τη Αλίαρτο και στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονταν τα Βάγια και ο δήμος Ακραιφνίας. Πρέπει όμως η αρχή μας η δημοτική να βγει δυναμικά και να συγκρουστεί με όλους αυτούς τους παραγοντίσκους που μας υποθάλπουν, και να μη βλέπει μόνο το χρήσμα και το δημαρχιακό θώκο. Εξάλλου ο Καλλικράτης γίνεται για τα επόμενα 50 χρόνια και δεν γίνεται να κοιτάμε την επόμενη τετραετία, ας επιστρατεύσουν όλο το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης , αν δεν είναι αργά, και να μην υπάρχει η φοβερή αυτή μυστικοπάθεια και το παρασκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίκαρε
    Συμφωνώ μαζί σου, μόνο που η δημοτική αρχή δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να αξιοποιήσει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που αναφέρεις και το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί λίγο πριν την εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε μειονεκτική θέση.
    Τελικά μας... έσωσε ο Καλογήρου που βγήκε και από σπόντα αποκάλυψε τι γινόταν στο παρασκήνιο και σε βάρος μας. Όσο για την δημοτική αρχή δεν είχε πάρει χαμπάρι τι παιζόταν πίσω από την πλάτη της και είχε επαναπαυθεί σε πολιτικάντικες υποσχέσεις. Ευτυχώς που μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας άρχισε (αναγκαστικά πλέον φοβούμενη την κατακραυγή) να κινείται. Όπως έχει πει και το aliartosnet οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός διευρυμένου δήμου άλλωστε δεν έχουν και τον χρόνο... Τουλάχιστον στο διάστημα που απομένει ας συνδράμουν εκείνους που πραγματικά αγωνίζονται να παραμείνει η Αλίαρτος δήμος. Διότι υπάρχουν και αυτοί που πράγματι ενδιαφέρονται και αν τελικά η Αλίαρτος μείνει δήμος σε ένα μεγάλο βαθμό θα οφείλεται σε εκείνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παζάρι στoν Αλίαρτο θέλουμε.
    Λαϊκή πολύ μεγαλύτερη και από το παζάρι κάθε εβδομάδα θέλουμε.
    Εμ βρε . . . . . άρχοντες του τόπου μια μικρή υποδομή δεν θέλουμε? ? ?
    Έστω μόνο τουαλέτες .. . . . .
    Δεν είμαστε όλη οικολόγοι να μας αρέσει το πράσινο!!!
    [Ο Καλλικράτης καλά κρατεί. Για να είμαστε έστω και λίγο μέσα στο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφήστε το Καλλικράτη καλά κρατεί και διαβάστε κάτι άλλο :
    Μόνη πατρίδα το μυαλό και η ψυχή
    Κ. Γωγου
    Καλοοο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin