Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Που προπονούνται οι αθλητές;;;

Αρκετοί ήταν οι πολιτικοί παράγοντες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της ΑΓΕΒ.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε πρόεδρος της ΑΓΕΒ Οδ. Καρβούνης ενώ μεταξύ άλλων χαιρέτησαν οι βουλευτές Β. Τόγιας και Α. Αγάτσα, ο αντινομάρχης Γ. Τσιγαρίδας ως εκπρόσωπος του νομάρχη Κλέαρχου Περγαντά, ο πρώην βουλευτής Γ. Κατσιμπάρδης και οι δήμαρχοι Αλιάρτου Α. Βίτσης και Θεσπιών Χρήστος Πελώνης.

Η παρουσία των πολιτικών που έδωσαν συγχαρητήρια στον σύλλογο και τους αθλητές του για τις επιδόσεις τους ήταν αναμενόμενη δεδομένου ότι πάμε σε εκλογές για την αυτοδιοίκηση και μάλιστα με «Καλλικράτη».

Πάμε όμως στην ουσία.

Οι πρωταθλητές δεν φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και δεν εμφανίζονται σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή. Γίνονται πρωταθλητές με κόπο, ιδρώτα και σκληρή προπόνηση. Που προπονούνται όμως σήμερα; Σε χωράφια; Σε δρόμους; Σε στάδια πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους; Που;;;

Ούτε ο δήμος Θεσπιών έχει καταλλήλους χώρους ούτε η Αλίαρτος.

Και καλά οι Θεσπιές, ο δήμος Αλιάρτου όμως που περηφανεύεται για τα ακίνητα και τις εκτάσεις του διεκδικώντας την έδρα ενός νέου διευρυμένου δήμου δεν έκανε τίποτα. Εκεί που έπρεπε πάρει «κεφάλι» παραχωρώντας το παλιό γήπεδο που έχει γίνει βοσκοτόπι ή κάποιον άλλο χώρο σιώπησε.

Δεν έχει καταλάβει η δημοτική αρχή ότι εκτός από τα αθλήματα που διεξάγονται σε… κλειστούς χώρους υπάρχουν και άλλα που διεξάγονται σε στάδια.

Παράλληλα έχασε την ευκαιρία να αποδείξει εμπράκτως σε όσους κάνουν συζητήσεις αυτές τις ημέρες για ξεχωριστό δήμο με Βάγια και Θίσβη ότι η Αλίαρτος δεν βλέπει το θέμα ηγεμονικά αλλά βασίζεται σε πνεύμα συνεργασίας για το συμφέρον όχι των κατά τόπους ομάδων αλλά για το γενικότερο συμφέρον των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ ,υποθέτω συμπολίτη, επειδή παρακολουθώ τον τελευταίο μήνα τα γραφόμενα σου συμφωνώ με αυτά που λες ,αλλά νομίζω πως οι αρμόδιοι σφυράνε ανέμελα. Πως είναι δυνατόν να υπάρξει πρωταθλητισμός, όταν στην πόλη μας ο μαζικός αθλητισμός είναι άγνωστες λέξεις. Έγιναν ποτέ προγράμματα για παιδιά , γυναίκες, τα οποία μπορεί να τα πάρει ο Δήμος και μάλιστα δωρεάν, και δε το πήραμε χαμπάρι; Αθλητισμός είναι να δίνω κάποια χρήματα στις δυο ομάδες του δήμου για να παίζουν στο πρωτάθλημα; Που είναι τα τμήματα υποδομής; Υπάρχει κάποιος δημοτικός υπάλληλος στο γήπεδο για δυο τρεις ώρες σε καθημερινή βάση που να εξυπηρετεί τον πολίτη που θέλει να μπει στο γήπεδο και να αθληθεί; Αν υπάρχει κάποια ομάδα να προπονείτε καλώς, διαφορετικά πρέπει να πηδήξεις το φράκτη για να μπεις.Πως μπορεί να πείσει η δημοτική αρχή πως ένδιαφέρεται για τον αθλητισμό; Υπάρχει επιτροπή γηπέδου που να λειτουργεί σύμφωνα με του κανόνες που ορίζει η γενική γραμματεία αθλητισμού; Δεν γνωρίζω τώρα τι γίνεται αλλά παλιότερα τους αθλητές του στίβου, που τώρα είναι και πρωταθλητές Ελλάδος, τους έβγαζαν έξω επειδή λέει χάλαγαν το χόρτο. Έγινε κάτι στο Στάδιο, επειδή περί σταδίου πρόκειται, όσο αναφορά τις υποδομές; Έγινε διάδρομος με ταρτάν στο μήκος;Για τους ρίπτες που έχουν τις μεγάλες επιτυχίες δεν μπορούμε να βάλουμε ένα διαδρομο με ταρτάν 20 μέτρα; Δε μπορούμε να βάλουμε ένα ή δυο τουλάχιστον διαδρόμους με ταρτάν περιμετρικά για τους δρομείς; Τι ειρωνεία να ενδιαφέρονται τώρα κάποιοι για το στίβο; Έγινε κάποιο βοηθητικό γήπεδο δίπλα στο στάδιο που υπάρχει χώρος, και βολεύει ιδιαίτερα στη συντήρηση και δε το πήραμε χαμπάρι; Όταν όμως υπάρχει κάποα εκδήλωση είμαστε πρώτοι ελέω Καλλικράτη όπως και εσύ ανέφερες. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin