Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Καποδίστριας και δήμος Αλιάρτου

Ήδη από χθες έγιναν γνωστά κάποια βασικά σημεία στα οποία θα κινηθεί ο Καποδίστριας 2 σε ότι αφορά μεταξύ άλλων τις αιρετές περιφέρειες και τις συνενώσεις των δήμων. Η περίπτωση η Αλίαρτος να αποτελέσει έδρα ενός νέου διευρυμένου και ισχυρού δήμου συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Αν εξαιρεθεί το Κάστρο οι κάτοικοι του οποίου θέλουν να πάνε στον Ορχομενό (δεν θέλουν να ακούν για Ακραίφνιο) είναι πολύ πιθανό ο υπόλοιπος δήμος Ακραιφνίας να έρθει στην Αλίαρτο. Επίσης υπάρχουν προοπτικές να έρθει στην Αλίαρτο ο δήμος Θεσπιών ακόμα και ο δήμος Θίσβης και κατά συνέπεια και οι όμορφες παραλίες του Κορινθιακού που μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακό «εργαλείο» στο νέο δήμο.

Η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις κινήσεις στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προβούν οι κάτοικοι και κυρίως από το πώς θα κινηθεί η δημοτική αρχή Αλιάρτου. Έστω και τώρα την τελευταία στιγμή η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος θα πρέπει να απενεργοποιήσουν τον… αυτόματο πιλότο, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κάτι που δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα και να αποδείξουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον τόπο και την τοπική κοινωνία. Ακόμα και αν ορισμένοι βλέπουν δύσκολη την παρουσία τους σε ένα νέο σχήμα τώρα θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σεβόμενοι την ψήφο που τους εμπιστεύτηκαν οι κάτοικοι της Αλιάρτου.

ΣΕ ΛΙΓΟ στο aliartosnet.blogspot.com : ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στο δήμο Αλιάρτου και όχι μόνο

2 σχόλια:

LinkWithin