Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ονόματα και φωτογραφίες αν παραμείνει δήμος η Αλίαρτος

Εκτός από τον νυν δήμαρχο Αλέκο Βίτση από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αρκετοί είναι εκείνοι που φέρονται ή δηλώνουν ως διεκδικητές είτε του χρίσματος είτε της… θέσης του ανεξάρτητου υποψήφιου υποστηριζόμενου από το κόμμα. Βεβαίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι σε περίπτωση διευρυμένου δήμου είναι αρκετά διότι δεν διαθέτουν πυρήνες στους όμορους δήμους .

Και λέω σε περίπτωση διότι μετά τα όσα ανακοινώθηκαν βάση του σχεδίου «Καλλικράτης» είναι πολύ πιθανό στη Βοιωτία αντί για έξι που αρχικά είχε ακουστεί να δημιουργηθούν δύο ή τρεις δήμοι. Και μια τέτοια περίπτωση είναι κοντά στο σχέδιο του Ι.Τ.Α. και αν κάποιος το διαβάσει προσεκτικά θα το διαπιστώσει. Η κατάσταση είναι σοβαρή δεδομένου ότι η Αλίαρτος δεν διαθέτει πολιτικούς με ανάστημα που μπορούν να αντιπαρατεθούν στην κεντρική διοίκηση.

Παρ΄ όλα αυτά αν δηλαδή η Αλίαρτος παραμείνει δήμος ο Βίτσης φέρεται αποφασισμένος να κατέβει και πάλι με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ όμως επανεξετάσει ΟΛΕΣ τις υποψηφιότητες από μηδενική βάση τότε τα πράγματα είναι… σκούρα.

Στη… γωνία παραμονεύουν ένας δάσκαλος, ένας εκ των έσω προερχόμενος του δημοτικού καταστήματος και ένας αθλητικός παράγοντας. Αυτοί οι τρεις όμως θα πρέπει πρώτα να γίνουν γνωστοί στο Ακραίφνιο, στο Κόκκινο, στις Θεσπιές ίσως στη Δομβραίνα, στη Θίσβη και αρκετά άλλα χωριά. Αφού τους μάθουν εκεί θα πρέπει στη συνέχεια να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις γνώσεις και την ικανότητα να διοικήσουν. Δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα. Δηλαδή δεν έχουν αυτά που διαθέτει για παράδειγμα κάποιος (για να μη βάλουμε και πολύ ψηλά τον πήχη) νομαρχιακός σύμβουλος.

Φυσικά όσοι τώρα λογαριάζουν, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ που για να διασφαλίσει την εκλογή του εκλεκτού στις προηγούμενες εκλογές είχε προχωρήσει σε κάποιες συμφωνίες με στελέχη από το συγκεκριμένο χώρο, γεγονός που γνωρίζουν καλά όλοι. Και τις συμφωνίες οι πολιτικοί άντρες τις τηρούν…

Τέλος ερωτηματικά προκαλούν κινήσεις γνωστού δημοσιογράφου που ενώ έχει πάρει τα εκλογικά δικαιώματα από το χωριό το τελευταίο διάστημα μας επισκέπτεται συχνά (σχεδόν σε καθημερινή βάση) και έχει «συλληφθεί» να πραγματοποιεί σειρά επαφών. Κάποιοι μάλιστα το σχολίασαν λέγοντας ότι οι επαφές σχετίζονται με το σενάριο που θέλει την Αλίαρτο να εντάσσεται στη Λιβαδειά αν και τα σχέδια που στο παρελθόν είχαν βγει στην επιφάνεια ήθελαν την Αλίαρτο στη Θήβα.

Όσο για τη Ν.Δ. πρώτα πρέπει να συνέλθει από το σοκ των βουλευτικών εκλογών και των νέων δημοσκοπήσεων και μετά βλέπουμε…

Αυτά για ορεκτικό και θα επανέλθουμε…

2 σχόλια:

  1. Απ΄ όσους αναφέρεις ή φωτογραφίζεις ή υπονοείς ένας μόνο κάνει για δήμαρχος... ο αντινομάρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγω νομιζω καποιος πολιτικος μηχανικος ? εχει σχεδια....!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin