Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ικανοποίηση για την απομάκρυνση της ελαιουργικής από το Σωληνάρι

Το νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχο Περγαντά και την αντινομάρχη Φανή Παπαθωμά ευχαρίστησε δημόσια με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σωληναρίου του δήμου Αλιάρτου Νίκος Τακμάκης για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζε η περιοχή με την λειτουργία της ελαιουργικής.

«Με προσπάθειες μεγάλες και με θάρρος μεγάλο ότι δεν είχαμε κατορθώσει για περισσότερα από 20 χρόνια τελικά το κατάφεραν ο κ. Περγαντάς και η κ. Παπαθωμά δίνοντας λύση στο πρόβλημα με το εργοστάσιο της Ελαιουργικής που τελικά θα κλείσει σε ότι αφορά την περιοχή μας και θα μεταφερθεί αλλού».

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η ΝΑΒ και η αρμόδια αντινομάρχης Φ. Παπαθωμά προέβησαν στην λήψη απόφασης για κλείσιμο του εργοστασίου.

Τελικά η υπόθεση οδηγήθηκε στις αίθουσες του δικαστηρίου όπου και αποφασίστηκε το εργοστάσιο να λειτουργήσει μέχρι και το Μάρτιο του 2010 και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή σύμφωνα και με παλαιότερη δέσμευση του επιχειρηματία.

«Πράγματι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει στην περιοχή μέχρι τις 31 Μαρτίου ημερομηνία που σημαίνει όμως και το τέλος της λειτουργίας του οπότε και θα μεταφερθεί στη Ριτσώνα», σημειώνει ο κ. Τακμάκης.

Και καταλήγει: «Δημόσια ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον κ. Περγαντά και την κα. Παπαθωμά που ήταν άψογοι και φέρθηκαν λεβέντικα και αντρίκια δίνοντας λύση σ ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε τους κατοίκους της περιοχής μας».

15 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. XΑ!ΧΑ!ΧΑ! Με την λέξη αντρίκια μου λύσατε την απορία τι κουβαλάει κάτω από την φούστα της η Παπαθωμα.Αγαπητέ κύριε Τακμάκη είσαι μεγάλο ΒΟΥΡΛΟ.Ας μην ήθελε ο Νταβάκος να φύγει, ας μην είχε αγοράσει το οικόπεδο στην Ριτσώνα, και θα σου έλεγα εγώ πως θα τελείωνε αυτός ο πόλεμος.Οι μόνοι ελαφρά τραυματίες θα ήσασταν εσύ και η παρέα σου.Ο Κλέαρχος και η Φανούλα θα ήταν τώρα στην εντατική.Και ξέρεις γιατί:Επειδή ο Νταβάκος δεν θα είχε την εναλλακτική λύση θα σας πήγαινε στα δικαστήρια και θα ζητούσε διαφυγόντα κέρδη και ηθικές αποζημιώσεις.Και επειδή ως συνήθως τα δικαστήρια δικάζουν αυτές τις υποθέσεις πολύ γρήγορα-σε πέντε δέκα χρόνια- εσείς θα τον τρώγατε στήν μάπα και ο Κλέαρχος με την Φανούλα που δεν θα ήταν πιά εξουσία θα έβγαζαν λεφτά από το πορτοφολάκι τους για να αποζημιώσουν τον Νταβάκο.
    Αλλά σας βοηθησαν οι συγκυρίες και όχι ο Κλέαρχος. Και θα σου πω γιατί. Ο Κλέαρχος έμαθε από τους αυλοκόλακές του ότι ο Νταβάκος φεύγει.Πας εσύ και του λές να τον διώξει και αυτός με το ύφος του μεγάλου Νομάρχη σου δίνει τον λόγο του ότι θα τον διώξει,και βάζει την Φανούλα με τα α....δια, να ξεκινήσει τον πόλεμο.Την λύση όμως την δίνει το δικαστήριο και όχι η Νομαρχία. Η Νομαρχία την τελευταία στιγμή την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
    Το ευχαριστώ λοιπόν να το πείς στον ίδιο τον Νταβάκο που σας βαρέθηκε τόσα χρόνια και αποφάσισε να φύγει και όχι στον Περγαντα και στη Παπαθωμα. Κοίτα σύμπτωση τα δύο μεγάλα ΠΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αίσχος αυτά που γράφεις είναι καραγκιοζιλίκια .Φτηνή πολιτική δική σου και πολύ χειρότερης μορφής από αυτή του Νομάρχη. Ο Νομάρχης δε έκανε τίποτε απολύτως ή μάλλον είπε αλλά και έκανε τα αντίθετα, φοβούμενος το πολιτικό κόστος και υπολογίζοντας ότι με τον Νταβάκο ήταν παλαιοί συμμαθητές. Καμιά λύση δεν έδωσε ο Νομάρχης και ο Νταβάκος έφυγε μόνος του γιατί στη Ριτσώνα έχει άλλη μονάδα φτιαγμένη από πολύ καιρό.'Ολοι οι υπάλληλοι της νομαρχίας στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους μαλάκες τους ανεβάζουν μαλάκες τους καταβάζουν....
    Το κλείσιμο του εργοστασίου ήταν εύκολη υπόθεση και μπορούσε να γίνει αμέσως όπως κατ΄ επανάληψη είχε δηλώσει ο Νομάρχης. Εδώ υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα . Ή όταν ο νομάρχης όταν έλεγε ότι θα κλείσει κορόιδευε τους πάντες και τα πάντα, ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες και παρασκηνιακά τα είχε βρει με τον Νταβάκο , που την κατάλληλη στιγμή η νομαρχία με διάφορες μεθοδεύσεις και τερτίπια θα έκανε πίσω, όπως και έγινε.
    Πιστέψαμε στην αρχή ότι η Φανούλα όπως πολύ σωστά γράφει ο πάραπάνω, έπαιζε σωστά τον ρόλο της, αλλά με όλη την εξέλιξη ,αμφιβάλουμε για την ειλικρίνεια των προθέσεών τηςκαι μάλλον συμφωνούμε οτι ήταν μέρος του παιχνιδιού με μαέστρο-τρομάρα του- τον Κλέαρχο. . Καλλίτερα αυτή η ανακοίνωση να μην είχε βγει καθόλου.
    Μού έρχεται στη μνήμη ότι κάποιος ανώνυμος σε κάποιο μπλόγκ είχε γράψει ότι θα έδιναν αυτή τη λύση και ο Νταβάκος θα έφευγε μέσα σε 20 ημέρες. Τώρα θα φύγει με το πάσο του και όποτε θέλει θα το ξανανοίξει με τον Κλέαρχο περιφερειάρχη κάτι που είναι όνειρο θερινής νυκτός για τον ίδιο. Απορούμε όλοι μας για τις μαντικές ικανότητες αυτού του ανώνυμου. Το ξαναλέω η Ελαιουργική θα φύγει όποτε θέλει και όχι όποτε θέλει αυτός και οι περί αυτόν που ίσως ήθελαν ,αλλά αυτός άλλα έκανε πίσω από την πλάτη τους ,τους ενέπαιζε αδίστακτα και χωρίς να τους υπολογίσει σαν επί χρόνια έμπιστους και υπάκουους συνεργάτες του. Λέω και πάλι ΝΤΡΟΠΗ και πιο καλά να μην την είχαν γράψει γιατί ρίχνει λάδι στη φωτιά. Η παροιμία λέει "γάτος γαμεί και γάτος σκούζει", ή " δεν φτάνει που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι" και μια άλλη "δεν φτάνει που μας δείρανε μας πήραν και τη σκούφια" )
    Δεν βλέπουμε τι λύση έδωσαν Φανή+ Κλέαρχος . Μήπως αυτοί έστειλαν ή υποχρέωσαν το Νταβάκο που τους φοβήθηκε και πήγε στη Ριτσώνα; Αυτά είναι για κουτούς , πληρωμένους ή καραγκιόζηδες που πάσχουν να παρακαθίσουν σε κανένα τραπέζι με το νομάρχη. Ο Νίκος Τακμάκης δεν απολαμβάνει της εκτίμησης και εμπιστοσύνης στο Σωληνάρι. Έτσι εξηγείται ότι στην υπόθεση αυτή δεν είχε τον κόσμο μαζί του. Πιστεύω ότι η Φανή ύστερα από αυτά το μόνο που της μένει άκια , αφού αφήσει κατα μέρος όλα τα γλειψίματα ,τις ανοησίες και τις αηδίες που προκαλούν να απομακρυνθεί και να αφήσει το νομάρχη μόνο του να καμαρώνει για την επιτυχία. Γιατί στο τέλος θα φτάσουν να πουν ότι για το καλό μας η Νομαρχία χρηματοδότησε το Νταβάκο να πάει Ριτσώνα. ΝΤΡΟΠΗ. Και επειδή δεν είμαστε στο ΠΑΣΟΚ τακμάκηδες πάρτε πίσω αυτή την ανακοίνωση που σας μειώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα (όπως και όλα τα άλλα που έχουν σχέση με το περιβάλλον) ανέδειξαν και πρωτοξεκίνησαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ( π.χ Συμπαράταξη Βοιωτών). Μπες στο μπλόγκ της Συμπαράταξης να διαβάσεις. Στη νομαρχία είχε υποχρέωση να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας. Όμως άλλα έλεγε , άλλα έκανε και κωλυσιεργούσε μέχρι να μετακομίσει στη Ριτσώνα με ταχύτητα ρελαντί . Οι συσκέψεις –ξανάσυσκέψεις – πάλισυσκέψεις - κόντρασυσκέψεις κλπ δεν έβγαζαν πουθενά. Αν έφυγε αυτό το έκανε γιατί έτσι την σύμφερε επιχειρηματικά και όχι γιατί φοβήθηκε τη νομαρχία. Και θα φύγει όταν τελειώσει η ελαιοκομική περίοδος. Αν θέλει να μείνει θα μείνει όσο μείνουν αυτοί που διοικούν τη νομαρχία. Πήραμε τα πρακτικά του δικαστηρίου και διαβάσαμε. Οι προτάσεις της νομαρχίας είχαν κενά και ελλείψεις , που αν δίκαζε με βάση αυτές το δικαστήριο η ελαιουργική θα έμενε. Αν είπε ότι θα φύγει το είπε γιατί αυτό ήταν το πρόγραμμά της. Νέα στοιχεία η νομαρχία δεν έφερε προκειμένου να φύγει η μονάδα. Λοιπόν πώς θα έφευγε έτσι με τον κοπανιστό αέρα; Σε ρωτάω ,αν η Νομαρχία είχε κάνει σωστά τη δουλειά της και δεν ήταν όλα στο ποδάρι γιατί το δικαστήριο την ξανάνοιξε μετά το κλείσιμο και μάλιστα την ίδια ημέρα; Με τη λέξη βλαχοπολιτική θίγεις τους Βλάχους από την ράτσα των οποίων έχουν βγει καλοί πολιτικοί και τέτοιοι υπάρχουν στη Βοιωτία. Ρώτησε να μάθεις . Αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ,ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΔΙΩΞΕ. Υ.Γ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΕ ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΓΑΝΤΟΦΑΝΟΠΑΠΑΘΩΜΑΝΤΑΒΑΚΟΒΙΤΣΟΤΑΚΜΑΚΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΕΝΑ ΦΟΥΓΑΡΟ ΘΑ ΚΑΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗ ΦΑΝΗ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΦΥΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον Νίκο Τακμάκη ξέχασες.Αυτό τι θατον κάνεις ρε φίλε ,γιατί αυτός ο αγωνιστής θα μείνει παραπονεμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξεπεράστε αύριο το πρωί όλους αυτούς τους ΠΕΡΓΑΝΤΟ-ΦΑΝΟ-ΝΤΑΒΑΚΟ-ΒΙΤΣΗ-ΤΑΚΜΑΚΗΔΕΣ.Θα εκπλαγείτε απο την υποστήριξη που θά έχετε απο τους γύρω Δήμους τώρα με τον ΚΑΠ2.Αύριο το πρωί ΕΜΠΡΟΣ να δείτε πως πέφτει το φρουριο της Βαστίλης Περγαντά.ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτές τις ημέρες ξεκινούν οι αγρότες με τρακτέρ.Είναι ευκαιρία εσείς οι Σωληναραίοικαι οι άλλοι που αντί να βρήτε λεφτά όταν βάζετε τα χέρια σας στις τσέπες του παντλονιού σας πιάνετε τα αρχίδια σας, να συνδέσετε τα αγροτικά με το περιβάλλον που δεν υπολογίζει η Ελαιουργική και να δείτε τι χαμός θα γίνει.Κλέαρχος, Αρια,Βασούλα ,Φανούλακλπ παρατρεχάμενοι θα έλθουν αμέσως. Την άλλη ημέρα κλειδί χωρίς δεύτερη κουβέντα.Όλα τα άλλα είναι τρίχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TSE GEVARA σε θέλουμε μπροστά.Θα σε αναδείξουμε ηγέτη στα μπλόκα.Σου αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι αγρότες κάθε τέτοια εποχή επειδή δεν έχουν τι να κάνουν, κάνουν και μία διαμαρτυρία.Μήπως όμως τελικά πρέπει να κάνουμε εμεις οι απλοί πολίτες διαμαρτυρία για την μόλονση του περιβάλλοντος από τους αγρότες;Εχετε υπόψιν σας πόσα φυτοφάρμακα καταναλώνονται ετησίως;Μπροστά σ'αυτά η "ρύπανση" της Ελαιουργικής είναι ασήμαντη. Αυτή ρυπαίνει τους οφθαλμούς, τα φυτοφάρμακα την υγεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το μυαλο σου εχει ρυπανθει ρε Ανωνυμε(7- 1 -2010 ,10+46μμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξεκινάω και εγώ με το ΧΑΧΑΧΑ.
    Αφού όλοι εσείς είστε οι σωστοί και όλοι οι άλλοι λάθος γιατί δεν το κλείνατε ή δεν το διώχνατε εσείς νωρίτερα; Τώρα που δρομολόγησε τις ενέργειες οι νομαρχία σας πείραξε. Βρε δεν αφήνετε την βλαχοπολιτική, ουτε γι΄ αυτή δεν είστε ικανοί. Και καλά έκανε οι νομαρχία και σας άνοιξε τα μάτια. Αλλά δεν μπορείτε να το χωνέψετε όπως και πολλά άλλα δεν μπορείτε να χωνέψετε. Δυστυχώς όμως για εσάς τα γεγονότα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Μόνο και μόνο το ότι πριν η Παπαθωμά προχωρήσει στις γνωστές ενέργειες δεν είχατε βγάλει άχνα τα λέει όλα. Τώρα βγήκατε να το παίξετε πολύξεροι. Εκτός και αν είστε από αυτούς που ήθελαν το εργοστάσιο και τώρα σας πείραξε που θα φύγει. Όσο για το ποιος το έδιωξε το σίγουρο είναι ότι τον καθοριστικό ρόλο τον είχαν οι κάτοικοι της περιοχής και αυτό εμείς που ζούμε εκεί το ξέρουμε καλύτερα απ΄ όλους τους αμπελοφιλόσοφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ,ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin