Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σύσκεψη Μανιάτη και Μπατζελή με φορείς του νομού για τον Οργανισμό Κωπαΐδας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό περιβάλλοντος - ενέργειας κ. Γιάννη Μανιάτη και την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή είχαν την Παρασκευή 19-3-2010, φορείς της Βοιωτίας για το θέμα του Οργανισμού Κωπαΐδας.

Να «κατέβουν» οι θρησκευτικές εικόνες από τα δικαστήρια Λιβαδειάς ζητά ο Τ. Γαλανός

Την αφαίρεση όλων των θρησκευτικών εικόνων και συμβόλων από τους τοίχους των δικαστικών αιθουσών και γραφείων των δικαστηρίων της Λιβαδειάς ζητά με έγγραφο που απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς ως διοικητού του Δικαστικού Μεγάρου του Πρωτοδικείου ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας Ταξιάρχης Γαλανός.

Περισσότερα ΕΔΩ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Οι μάσκες έπεσαν

Τελικά ο πόλεμος που απ΄ ότι φαίνεται δέχεται η πόλη μας είναι ολόπλευρος.


Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Σιδέρης όπως είδα στους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και διάβασα (http://www.diavima.gr/  και http://www.orchomenos-press.blogspot.com/  ) απάντησε στον αντιδήμαρχο Λιβαδειάς Στέλιο Καλογήρου λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ μέρος σε επαφές για να δοθούν η Αλίαρτος και ο Ορχομενός στη Λιβαδειά με αντάλλαγμα η Λιβαδειά να μη ζητήσει συνένωση με την περιοχή του Διστόμου. Όσο για τα άλλα στελέχη είπε ότι… φαντάζεται πως δεν έχουν κάνει τέτοιες επαφές, δηλαδή για να το πούμε απλά όπως ΔΕΝ το είπαν τα μέσα ενημέρωσης που ωραιοποιούν τις καταστάσεις (ακόμα και άτομα από την πόλη μας) ΔΕΝ ήταν σίγουρος. Παράλληλα πρότεινε 6 δήμους μεταξύ των οποίων ένας διευρυμένος δήμος με το Δίστομο, την Αντίκυρα, την Αράχωβα και την Δαύλεια. Μέχρι εδώ μπορεί να πει κάποιος «δε βαριέσαι…».

ΟΜΩΣ στη συνέχεια είδε τη δημοσιότητα ανακοίνωση του δήμου Διστόμου που όχι μόνο μίλαγε για έδρα ενός δήμου με τις περιοχές που ανέφερε ο Σιδέρης αλλά και για το Κυριάκι. Και πάλι λες «δε βαριέσαι…». Στη συνέχεια όμως το Δίστομο και ο δήμαρχος ο Θανάσης Πανουργιάς πρότεινε για τη Βοιωτία 5 δήμους χωρίς να πει ποιους. Σύμφωνα όμως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εννοούσε Δίστομο, Λιβαδειά, Θήβα, Σχηματάρι και… ο πέμπτος; Τι έκανε λοιπόν ο κ. Πανουργιάς; Πέταξε το μπαλάκι σε Αλίαρτο και Ορχομενό. Λες και μασάμε κουτόχορτο. Όχι, οι ηγεμονικές αξιώσεις του Διστόμου δεν μας ενδιαφέρουν, ας τις κρατήσουν για τον εαυτό τους και ας ρωτήσουν την Αντίκυρα, την Αράχωβα και το Κυριάκι αν θέλουν να πάνε στο Δίστομο και μετά τα συζητάμε. Δεν μπορεί το Δίστομο να προκαλεί ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε όλο το νομό μόνο και μόνο για να παραμείνει δήμος.

Και για να έρθουμε στα δικά μας. Έφτασε η στιγμή που όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η δημοτική αρχή (που πρέπει επιτέλους να σηκώσει το ανάστημα – αν έχει), οι κάτοικοι του δήμου, οι κάτοικοι των όμορων δήμων που έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνενωθούν με την Αλίαρτο και φυσικά οι βουλευτές και τα όργανα του ΠΑΣΟΚ στο νομό.

Το παραμύθι άλλα να λέμε μπροστά και άλλα πίσω να παζαρεύουμε ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Οι μάσκες έπεσαν και όποιος είναι… καθαρός πρέπει άμεσα να πάρει θέση. Σε διαφορετική περίπτωση όπως λέει και ο σοφός λαός "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Το φωνάζαμε από καιρό…

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για «παιχνίδια» πίσω από τις πλάτες της πόλης μας και της πλάτες της δημοτικής αρχής.





Έδιναν «προίκα» την Αλίαρτο και τον Ορχομενό στο δήμο Λιβαδειάς μόνο και μόνο να μη ζητήσει συνένωση με το Δίστομο που σύμφωνα με εκείνους που είχαν ορίσει τους «κανόνες» έπρεπε να παραμείνει δήμος.

Ποιος κατήγγειλε όλα αυτά; Ο αντιδήμαρχος Λιβαδειάς Στέλιος Καλογήρου ο οποίος μάλιστα δέχθηκε ότι κάποια στιγμή είχε εμπλακεί και ο ίδιος αλλά όταν κατάλαβε ότι το παιχνίδι ήταν «στημένο» βγήκε και τα κατήγγειλε ζητώντας τελικά συνένωση της Λιβαδειάς όχι με Ορχομενό και Αλίαρτο αλλά με Αράχωβα, Αντίκυρα και Δίστομο.

Ποιοι προωθούσαν τα σχέδια; «Τοπικά υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ» όπως είπε ο κ. Καλογήρου ο οποίος παράλληλα άφησε αιχμές και για τον βουλευτή και στελέχη της Ν.Δ. στη Βοιωτία.

Τι περιμένουν λοιπόν η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αλιάρτου και ο δήμος; Άμεσα ενημέρωση του κόσμου και σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων, πολιτών και φορέων για την λήψη αποφάσεων και ενεργειών που θα διασφαλίσουν την ύπαρξη δήμου Αλιάρτου με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».


Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

Και ΕΔΩ

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Θέλουν την Αλίαρτο στη Λιβαδειά

Σσσσς, σιγά, η πατρίδα κοιμάται…


Και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Στη Λιβαδειά σε κοινή συνέντευξη τύπου των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το μεσημέρι ειπώθηκε ότι στη Βοιωτία πρέπει να γίνουν 2 ή το πολύ 4 δήμοι. Και φυσικά η Αλίαρτος να ενσωματωθεί στη Λιβαδειά.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες είχε δημοσιευθεί άρθρο του νομαρχιακού συμβούλου Μίμη Νταλιάνη ο οποίος πρότεινε τρεις δήμους, Λιβαδειάς, Ορχομενού και Θήβας.

Από την δημοτική αρχή Αλιάρτου απ΄ όσο τουλάχιστον παρακολουθήσαμε στα τοπικά μμε δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Για να δούμε τώρα θα ενδιαφερθεί κανείς να απαντήσει σε εκείνους που δεν θέλουν δήμο την Αλίαρτο;;;

Στον γειτονικό Ορχομενό πάντως έχουν ξεσηκωθεί (πραγματοποιήθηκε ήδη συνέλευση της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ παρουσία του Γραμματέα της Π.Ο. Γιάννη Μπούρα και του Γραμματέα της Ν.Ε. Γιώργου Σιδέρη) και σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της διεκδίκησης έδρας διευρυμένου δήμου.


Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

Και ΕΔΩ

Που προπονούνται οι αθλητές;;;

Αρκετοί ήταν οι πολιτικοί παράγοντες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της ΑΓΕΒ.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε πρόεδρος της ΑΓΕΒ Οδ. Καρβούνης ενώ μεταξύ άλλων χαιρέτησαν οι βουλευτές Β. Τόγιας και Α. Αγάτσα, ο αντινομάρχης Γ. Τσιγαρίδας ως εκπρόσωπος του νομάρχη Κλέαρχου Περγαντά, ο πρώην βουλευτής Γ. Κατσιμπάρδης και οι δήμαρχοι Αλιάρτου Α. Βίτσης και Θεσπιών Χρήστος Πελώνης.

Η παρουσία των πολιτικών που έδωσαν συγχαρητήρια στον σύλλογο και τους αθλητές του για τις επιδόσεις τους ήταν αναμενόμενη δεδομένου ότι πάμε σε εκλογές για την αυτοδιοίκηση και μάλιστα με «Καλλικράτη».

Πάμε όμως στην ουσία.

Οι πρωταθλητές δεν φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και δεν εμφανίζονται σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή. Γίνονται πρωταθλητές με κόπο, ιδρώτα και σκληρή προπόνηση. Που προπονούνται όμως σήμερα; Σε χωράφια; Σε δρόμους; Σε στάδια πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους; Που;;;

Ούτε ο δήμος Θεσπιών έχει καταλλήλους χώρους ούτε η Αλίαρτος.

Και καλά οι Θεσπιές, ο δήμος Αλιάρτου όμως που περηφανεύεται για τα ακίνητα και τις εκτάσεις του διεκδικώντας την έδρα ενός νέου διευρυμένου δήμου δεν έκανε τίποτα. Εκεί που έπρεπε πάρει «κεφάλι» παραχωρώντας το παλιό γήπεδο που έχει γίνει βοσκοτόπι ή κάποιον άλλο χώρο σιώπησε.

Δεν έχει καταλάβει η δημοτική αρχή ότι εκτός από τα αθλήματα που διεξάγονται σε… κλειστούς χώρους υπάρχουν και άλλα που διεξάγονται σε στάδια.

Παράλληλα έχασε την ευκαιρία να αποδείξει εμπράκτως σε όσους κάνουν συζητήσεις αυτές τις ημέρες για ξεχωριστό δήμο με Βάγια και Θίσβη ότι η Αλίαρτος δεν βλέπει το θέμα ηγεμονικά αλλά βασίζεται σε πνεύμα συνεργασίας για το συμφέρον όχι των κατά τόπους ομάδων αλλά για το γενικότερο συμφέρον των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

LinkWithin