Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Έξι δήμους στη Βοιωτία προτείνει η ΤΟ ΠΑΣΟΚ Αλιάρτου

Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ   Α Λ Ι Α Ρ Τ Ο Υ
Σ Χ Ε Δ Ι Ο Κ Α Λ Λ Ι Κ Ρ Α Τ Η Σ


Στην συνεδρίαση στις 19/1/2010 της συντονιστικής της  Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ ΑΛΙΑΡΤΟΥ με θέμα το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, συμφωνήσαμε οτι:
Είναι μια θεμελιώδης αλλαγή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα επιφέρει την αποκέντρωση της εξουσίας και θα ενδυναμώσει την Περιφέρεια.
Στηρίζοντας αυτή την τολμηρή δομική αλλαγή, θεωρούμε οτι η εφαρμογή της στον Νομό μας θα είναι
αποτελεσματικότερη με την δημιουργία Έξι(6) Δήμων, λαμβάνοντας υπόψην και τον Χωροταξικό Σχεδιασμό

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ονόματα και φωτογραφίες αν παραμείνει δήμος η Αλίαρτος

Εκτός από τον νυν δήμαρχο Αλέκο Βίτση από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αρκετοί είναι εκείνοι που φέρονται ή δηλώνουν ως διεκδικητές είτε του χρίσματος είτε της… θέσης του ανεξάρτητου υποψήφιου υποστηριζόμενου από το κόμμα. Βεβαίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι σε περίπτωση διευρυμένου δήμου είναι αρκετά διότι δεν διαθέτουν πυρήνες στους όμορους δήμους .

Και λέω σε περίπτωση διότι μετά τα όσα ανακοινώθηκαν βάση του σχεδίου «Καλλικράτης» είναι πολύ πιθανό στη Βοιωτία αντί για έξι που αρχικά είχε ακουστεί να δημιουργηθούν δύο ή τρεις δήμοι. Και μια τέτοια περίπτωση είναι κοντά στο σχέδιο του Ι.Τ.Α. και αν κάποιος το διαβάσει προσεκτικά θα το διαπιστώσει. Η κατάσταση είναι σοβαρή δεδομένου ότι η Αλίαρτος δεν διαθέτει πολιτικούς με ανάστημα που μπορούν να αντιπαρατεθούν στην κεντρική διοίκηση.

Παρ΄ όλα αυτά αν δηλαδή η Αλίαρτος παραμείνει δήμος ο Βίτσης φέρεται αποφασισμένος να κατέβει και πάλι με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ όμως επανεξετάσει ΟΛΕΣ τις υποψηφιότητες από μηδενική βάση τότε τα πράγματα είναι… σκούρα.

Στη… γωνία παραμονεύουν ένας δάσκαλος, ένας εκ των έσω προερχόμενος του δημοτικού καταστήματος και ένας αθλητικός παράγοντας. Αυτοί οι τρεις όμως θα πρέπει πρώτα να γίνουν γνωστοί στο Ακραίφνιο, στο Κόκκινο, στις Θεσπιές ίσως στη Δομβραίνα, στη Θίσβη και αρκετά άλλα χωριά. Αφού τους μάθουν εκεί θα πρέπει στη συνέχεια να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις γνώσεις και την ικανότητα να διοικήσουν. Δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα. Δηλαδή δεν έχουν αυτά που διαθέτει για παράδειγμα κάποιος (για να μη βάλουμε και πολύ ψηλά τον πήχη) νομαρχιακός σύμβουλος.

Φυσικά όσοι τώρα λογαριάζουν, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ που για να διασφαλίσει την εκλογή του εκλεκτού στις προηγούμενες εκλογές είχε προχωρήσει σε κάποιες συμφωνίες με στελέχη από το συγκεκριμένο χώρο, γεγονός που γνωρίζουν καλά όλοι. Και τις συμφωνίες οι πολιτικοί άντρες τις τηρούν…

Τέλος ερωτηματικά προκαλούν κινήσεις γνωστού δημοσιογράφου που ενώ έχει πάρει τα εκλογικά δικαιώματα από το χωριό το τελευταίο διάστημα μας επισκέπτεται συχνά (σχεδόν σε καθημερινή βάση) και έχει «συλληφθεί» να πραγματοποιεί σειρά επαφών. Κάποιοι μάλιστα το σχολίασαν λέγοντας ότι οι επαφές σχετίζονται με το σενάριο που θέλει την Αλίαρτο να εντάσσεται στη Λιβαδειά αν και τα σχέδια που στο παρελθόν είχαν βγει στην επιφάνεια ήθελαν την Αλίαρτο στη Θήβα.

Όσο για τη Ν.Δ. πρώτα πρέπει να συνέλθει από το σοκ των βουλευτικών εκλογών και των νέων δημοσκοπήσεων και μετά βλέπουμε…

Αυτά για ορεκτικό και θα επανέλθουμε…

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Καποδίστριας και δήμος Αλιάρτου

Ήδη από χθες έγιναν γνωστά κάποια βασικά σημεία στα οποία θα κινηθεί ο Καποδίστριας 2 σε ότι αφορά μεταξύ άλλων τις αιρετές περιφέρειες και τις συνενώσεις των δήμων. Η περίπτωση η Αλίαρτος να αποτελέσει έδρα ενός νέου διευρυμένου και ισχυρού δήμου συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Αν εξαιρεθεί το Κάστρο οι κάτοικοι του οποίου θέλουν να πάνε στον Ορχομενό (δεν θέλουν να ακούν για Ακραίφνιο) είναι πολύ πιθανό ο υπόλοιπος δήμος Ακραιφνίας να έρθει στην Αλίαρτο. Επίσης υπάρχουν προοπτικές να έρθει στην Αλίαρτο ο δήμος Θεσπιών ακόμα και ο δήμος Θίσβης και κατά συνέπεια και οι όμορφες παραλίες του Κορινθιακού που μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακό «εργαλείο» στο νέο δήμο.

Η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις κινήσεις στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προβούν οι κάτοικοι και κυρίως από το πώς θα κινηθεί η δημοτική αρχή Αλιάρτου. Έστω και τώρα την τελευταία στιγμή η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος θα πρέπει να απενεργοποιήσουν τον… αυτόματο πιλότο, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κάτι που δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα και να αποδείξουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον τόπο και την τοπική κοινωνία. Ακόμα και αν ορισμένοι βλέπουν δύσκολη την παρουσία τους σε ένα νέο σχήμα τώρα θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σεβόμενοι την ψήφο που τους εμπιστεύτηκαν οι κάτοικοι της Αλιάρτου.

ΣΕ ΛΙΓΟ στο aliartosnet.blogspot.com : ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στο δήμο Αλιάρτου και όχι μόνο

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ικανοποίηση για την απομάκρυνση της ελαιουργικής από το Σωληνάρι

Το νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχο Περγαντά και την αντινομάρχη Φανή Παπαθωμά ευχαρίστησε δημόσια με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σωληναρίου του δήμου Αλιάρτου Νίκος Τακμάκης για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζε η περιοχή με την λειτουργία της ελαιουργικής.

«Με προσπάθειες μεγάλες και με θάρρος μεγάλο ότι δεν είχαμε κατορθώσει για περισσότερα από 20 χρόνια τελικά το κατάφεραν ο κ. Περγαντάς και η κ. Παπαθωμά δίνοντας λύση στο πρόβλημα με το εργοστάσιο της Ελαιουργικής που τελικά θα κλείσει σε ότι αφορά την περιοχή μας και θα μεταφερθεί αλλού».

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η ΝΑΒ και η αρμόδια αντινομάρχης Φ. Παπαθωμά προέβησαν στην λήψη απόφασης για κλείσιμο του εργοστασίου.

Τελικά η υπόθεση οδηγήθηκε στις αίθουσες του δικαστηρίου όπου και αποφασίστηκε το εργοστάσιο να λειτουργήσει μέχρι και το Μάρτιο του 2010 και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή σύμφωνα και με παλαιότερη δέσμευση του επιχειρηματία.

«Πράγματι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει στην περιοχή μέχρι τις 31 Μαρτίου ημερομηνία που σημαίνει όμως και το τέλος της λειτουργίας του οπότε και θα μεταφερθεί στη Ριτσώνα», σημειώνει ο κ. Τακμάκης.

Και καταλήγει: «Δημόσια ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον κ. Περγαντά και την κα. Παπαθωμά που ήταν άψογοι και φέρθηκαν λεβέντικα και αντρίκια δίνοντας λύση σ ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε τους κατοίκους της περιοχής μας».

LinkWithin